Düğün Yapacaklara Tavsiyeler

         Uzun zamandır Kişisel Blogumda yazı paylaşamamın nedenini düğün hazırlığında olmam olarak gösterebilirim. Hazırlıklar ve düğün daha sonrasında ise balayında olmam sebebi ile uzun bir süredir yazı hazırlayamadım. Bugün bilgisayar başına geçtiğimde ise ilk yaptığım sitem için bir yazı yazmak oldu. Yazının konusunu ise pek fazla düşünmeme gerek kalmadı. Benden sonra düğün yapacaklara tavsiyeler vermek istedim. Benim ve benden öncekilerin hangi yollardan geçtiğini anlatarak düğün hazırlığında olanlara yardımcı olarak gerçek bir yaşanmış hikaye üzerinden tavsiye vermek istiyorum.

1) Düğün Salonu Seçimi

Düğün salonunun seçimi bu dönemde yapılması gereken en önemli harekettir.Düğün salonu seçimi yapılırken ailelerin ve düğüne gelecek akrabaların yoğunluğunun olduğu yerlerde salon tutulması düğünün kalabalıklığı açısından büyük öneme sahiptir. Düğün salonu seçiminde davetli sayısına göre bir kapasitede salon seçmeye dikkat etmek gerekir. Ayrıca aracı olmayan kişilerinde kolay bir şekilde düğüne gelip gitmesi için düğün salonunun merkezi bir konumda yana toplu taşıma araçlarının güzergahında yer almasında büyük fayda görmekteyim. Salonun bulup tutulması sırasında düğün zamanında neler olacağı (ikramlar, fotoğraf seçimi vb.) ayrıntılı bir şekilde konuşulmalıdır. Yoksa düğün zamanı istenmeyen olaylarla karşılaşılabilmektedir. Düğün salonu ile yapılacak anlaşma metninde tüm ayrıntıların yazmasına önem verilmesi gerekmektedir.

2) Düğün Alışverişi

Düğünün belki de en sıkıntılı zamanı düğün alışverişinin yapıldığı zamandır. Düğün ihtiyaçlarının ve ev eşyalarının fiyatı oldukça yüksek. Özellikle düğün zamanında damat ve gelinin ailelerinde çok para olduğunu sanan esnaflar ne koparırsam kar kafasında olup her şeyin fiyatını katlıyorlar. Şehrinizde en uygun alışveriş noktalarını seçip öyle alışverişe gidilmesi cebinizin yararına olacaktır. Acil ve önemli eşyaları alıp diğerlerinin düğünden sonra alınması daha mantıklı olmaktadır. Düğün telaşından sonra sakin kafayla yapılan alışveriş daha uygun olmaktadır.   

3) Davetliler

Düğüne gelecek davetlilere özen gösterilmesi gerekmektedir. Davetiyeleri dağıtırken kimseyi unutmamak adına liste hazırlanması sizin için iyi olacaktır. Ayrıca davetlilere sıcak davranılması ve ilgilenilmesi düğün zamanı için daha yardımsever tanıdıkların ortaya çıkmasını sağlıyor.

4)Aileler

Düğün zamanı yaklaştıkça aileler üzerindeki baskı ve stres artmaktadır. Herhangi bir olumsuzluk yaşanılmaması için bütün ayrıntıların titizlikle düşünülmesi ve davetli ve akrabalarla ilgilenilmesi aileleri fazlasıyla zora sokmaktadır. Bu nedenle düğün zamanı özellikle çiftlerin ailelerle herhangi bir sorun yaşamaması için dikkatli davranması gerekmektedir.  

5) Düğün Günü

Düğün günü, önceden yapılan tüm hazırlıkların sonuçlarını göreceğiniz sorun ve sıkıntıların bolca yer aldığı dikkat edilmesi gereken en önemli gündür. Acele etmeden dikkatlice davranılmalı ve sakin kalınmalıdır. Güleryüzle günü geçirilmelidir. Herhangi bir sorun yaşanması halinde sakince ve akıllıca bir çözüm getirilmelidir. Çevrede yardımcı olabilecek bir kaç kişi bulundurarak ihtiyaç halinde devreye girmeleri gerekmektedir.

6) Balayı

Düğünü bitirip mutlu sona kavuşulduktan sonra düğün stresinin atılması ve çiftlerin baş başa daha fazla zaman geçirerek eğlenmeleri için balayı büyük önem arz etmektedir. Balayına bir kez gidildiğini unutmayarak çiftler dilediğince eğlenmelidir. Daha sonrasındaki hayata kısa bir süre sonra dönerek geçim derdine gireceklerini unutmayarak hem düğün stresini üzerinden atmaları hem de balayı sonrasında çalışma hayatına geri dönmeden iyice dinlenmeleri çiftler için balayının önemini artırmaktadır.

Bir cevap yazın