2020 li Yıllarda İyi Bir Mühendis Olmak

2020 li yıllarda iyi bir mühendis olmak için bazı özelliklere sahip olmak gerekmektedir. Bu özellikler günümüz şartlarında artan mühendislik fakülteleriyle beraber her sene artış gösteren mezun mühendisler bunun beraberinde getirdiği düşük ücretlere çalışmak zorunda bırakılmak üstüne bir de mobinge maruz kalmamak için sahip olmamız gereken yeteneklerdir. Artan mühendis sayısıyla beraber özel sektörde adam sıkıntısı yaşamayan patronlar düşük ücretler ile mühendis çalıştırmakta üstüne çok ağır şartlarda da bu çalıştırarak bu ücretleri vermektedir. Nasıl olsa sen gitsen hemen yerine 100 kişi bulurum düşüncesi ile hareket eden patronlar ülkenin halinden faydalanarak geçim sıkıntısı çeken mühendis arkadaşlarımızın durumlarını kendilerine bir fırsat olarak görüyor ve en iyi mühendisi en düşük ücrete çalıştırma gayesi içinde oluyorlar. Bu gibi patronların eline mecbur kalmadan buradan çıksam 100 yerde işe başlarım düşüncesine sahip olmak için bazı özelliklere sahip olmamız gerekmektedir. 2020 li yıllarda nasıl iyi ve aranan bir mühendis olunur? ayrıntıları yazımda açıklamaya çalıştım.

Öncelikle aranan ve iyi bir mühendis olmak her şeyden en azından biraz bilmemiz gerekmektedir. Yabancı dil artık olmazsa olmak birinci şart olarak karşımıza çıkıyor. Hatta birincisini öğrendikten sonra ikinci bir yabancı dil de öğrenirsek ileride çok ama çok faydasını görebiliriz. Bir yada iki adet tasarım programı bilmek rakiplerimizden bir kaç adım ileri geçmek için bizim için bir fırsattır. Piyasada en çok kullanılan 1 yada 2 program bilmemiz bizi aranan mühendis kategorisinde en başlara taşıyacaktır. Ms Office programlarını iyi bir şekilde kullanmak hem iş hayatımızda hem de gündelik hayatta büyük bir öneme sahiptir. Dakikalar sürecek bir hesabı Exel yardımı ile saniyeler içinde yapabiliriz. Yada büyük bir veriyi saniyeler içinde işlememize yardımı olacaktır. 2020 li yıllar teknoloji yılları olarak yaşandığından mühendis arkadaşların da teknolojiyi iyi bir araç olarak kullanıp kendini geliştirip aranan ve iyi bir mühendis olmak için fırsat yaratması gerekecektir. Ayrıca mühendislerin sürekli kendini güncel tutması büyük bir önem arz etmektedir. Yerli kaynakların yetersizliği ile birlikte yabancı kaynakların takibi dünyadaki gelişmelerden haberdar olmamızı ve kendimizi güncel tutmamızı sağlayacaktır.

  2020 li yılların iyi ve aranan mühendisi olmak için yukarıdaki özelliklere sahip olmak kaçınılmaz olmuştur. Hem kendimiz için hem de iş dünyasında yerimizi almak için yukarıda kısa kısa anlatmış olduğum özelliklere sahip olan mühendisler diğer meslektaşlarından bir kaç adım önde yer alırlar. İlerleyen yazılarımda iyi bir makina mühendisi nasıl olunur? bu konuya değinmek istiyorum. Beni okuduğunuz için teşekkür ederim.

Bir cevap yazın