2020 Yılı Hedeflerim

Önceki yazımda sizlere 2020 yılı için kendime koyduğum hedefleri yayınlayacağımı söylemiştim. Bu yazımda yıl içerisinde yapmak için uğraşacağım hedeflerimi paylaşmak istiyorum. Öncelikle bu hedefleri belirlerken kendimi çok zorlamayacak fakat gelişimim için çok faydalı olanları belirledim. Zor bir hedef koyup ta gerçekleştiremezsem bir sonraki hedeflerim için hevesimin kırılabileceği düşüncesi ile çok yoğun olmayan kısmen kolay ve gerçekleştirebilir hedefler koyarak kendimi test etmek istedim. Yıl sonunda bu hedeflerin gerçekleşip gerçekleşmediği hakkında bir yazı hazırlayıp sizleri de bilgilendirmek istiyorum. Hedef koymanın insanın gelişimi için büyük bir öneme sahip olduğu bilincindeyim. Hedeflerimi paylaşıp belki bir kişinin bile hedef koyup gerçekleştirmesine faydam olursa ne mutlu bana. Aşağıda yer alan ve benim için 2020 yılında kendim için hedeflere göz atıp sizde kendinize göre bir hedef planı hazırlayabilirsiniz.   

  1. 10 Adet Kitap Okumak

            Kitap okumanın önemini biraz geç anlasam da halen istediğim gibi yapamıyorum. Telefonumdan bulunan bir kitap okuma uygulaması ile boş kaldığım her fırsatta okumaya özen gösteriyorum. Bu yıl da kendime 10 adet kitap okuyup bitirme sözü verdim. Kitapları seçerken dünya klasiklerinden, bilime ve psikolojiye geniş bir yelpazeden bakmaya çalıştım. Bu kitapların bana çok şey katacağından eminim.

Zamanın Kısa Tarihi

Suç Ve Ceza

İnsan Ne İle Yaşar

Da Vinci Şifresi

Geleceğe Yön Veren Başarı Öyküleri

Tesla Maskelerle Çevrili Bir Hayat

Yapay Zeka

Bir Ömür Nasıl Yaşanır

Güneş Makinesi

Skrates’in Savunması

2) 24 Adet Film İzlemek

        Pek fazla film izleyen birisi değilim. Bu yüzden her aya 2 adet gibi makul bir sayı koymak istedim. Sanat, tarih ve biyografi tarzında çekilen filmleri izlemekten zevk alıyorum. Sene sonundaki hedeflerimi analizini yaptığım yazımda izlediğim filmlerin isimlerini de paylaşacağım.

3) Solidworks ve SolidCam programlarını çok iyi düzeyde öğrenip kullanmak.

       Makine mühendisi olduğumu hakkımda kısmını okuyanlar bilirler. Solidworks tasarım programlarından en fazla kullanılanı. Bu programı çok iyi kullanır ve bir de üstüne Cam kısmını çözersem CNC tezgahlarda üretime yönelebilirim diye düşünmekteyim. Bu yüzden bir Solidworks ve SolidCam programlarında iyi olmak istiyorum.

4) İngilizce’yi  akıcı şekilde konuşmak.

      İngilizce artık bir çok kişi tarafından konuşulsa da bu dili hala öğrenemeyenlerdenim. Bir an önce İngilizceyi akıcı konuşursam dünya vatandaşı olma özelliğini kendime kazandırmış olurum.

5) 3 adet pasif gelir yaratmak.

          Gelişen dünya düzeni ile birlikte para kazanmak zor bir hale geldi. Günlük gidip geldiğimiz aktif bir işimizden başka pasif gelir kaynakları aratarak ekonomik özgürlüğümüzü kazanmalıyız. Bunun için yıllardır farklı yollar denemekteyim. Önceki yazılarımda bu yolların bir kısmını sizlere açıklamıştım. Şimdiki hedefim ise az yada çok kazandıran ama fazla vaktimi almayacak 3 adet pasif gelir kaynağı yaratmak.

6) Mühendislik şirketi kurarak kendi işimi yapmak

         Kendi işimi yapmak benim için bir çocukluk hayali. 8-6 başka birinin işinde çalışıp bir yere gelinemeyeceği düşüncesindeyim. Bu durumu sağlamak için de pek fazla beklemeye zamanım yok. Bunun için aklımda olan birkaç proje ile iş dünyasına atılmayı ve kendimi denemeyi istiyorum.

7) Youtube Kanalımda 45 adet eğitici-öğretici video hazırlayıp yayınlamak.

       Biraz geç kalsam da Youtube dünyasına bende giriş yaptım. Öğretici içeriklerden oluşmasını planladığım bir kanalım var. Bu kanala yıl içerisine 45 adet video yükleyerek herkesin kullanımına açmak istiyorum.

Bir cevap yazın