2021 Yılı Hedeflerim

             2020 yılının başında bu yazı dizimin ilk bölümünü hazırlamıştım. Kişisel gelişimim ve  benim için kazanmam gerektiğim özellikleri belirleyerek 1 yıllık bir plan oluşturup ona göre bazı hedefler belirlemiştim. Bu hedeflerin bazılarını gerçekleştirdim .Fakat bazıları halen yapılacaklar listemde yer alıyorlar. Gerçekleştirdiğim hedefleri sıralayacak olursak, 24 adet film izlemek, 10 adet kitap bitirmek, Solidworks programında kendimi geliştirmek. Diğer yazdığım hiç bir hedefi gerçekleştiremedim. Pasif gelir yaratamadım, kendi işimi kuramadım, Youtube kanalıma 45 adet video yükleyemedim. Bu seneki hedeflerimi daha gerçekleştirebileceğim ve bana daha fazla katkıda bulunacak şekilde belirlemek istiyorum. Planlarımı buraya yazarak hem kendimi daha fazla motive etmek istiyorum hem de benim gibi kendi başına bir şeyler için çabalayan insanların bir fikir edinmelerini istiyorum.

2021 yılı planlarımı açıklayacak olursam;

1) Youtube kanalıma 45 adet video yüklemek. Böylece hem kendi bilmediğim konuları araştırıp öğreniyorum. Hem de sorun yaşayan kişilerin sorunlarını çözüyorum.

2) Solidcam ve CNC torna tezgahını öğrenip kullanmak istiyorum.Makine mühendisi olduğum için CNC tezgahlara sürekli iş veriyorum. Fakat kendim kullanamadığım için bazı üretim şekillerini bilemiyorum. Tezgahları kendim kullanabilirsem daha doğru üretim yöntemleri belirleyebilirim.

3) İngilizceyi akıcı hale getirmek istiyorum. Yıllardır İngilizce dili üzerinde ders ve kurs alıyorum. Fakat bir türlü istediğim seviyeye getiremedim.Bu sene artık bu hedefimi gerçekleştirmek istiyorum.

4) İlgi alanım olan biyografi ve bilim konularında daha fazla kitap okumak ve film izlemek istiyorum. Böylece ufkumun daha çok genişleyeceği düşüncesindeyim.

5) Pasif gelir yaratmak. Günümüz dünyasında sadece maaş ile sıradan ve sıkıcı bir hayat yaşanmaktadır. En azından benim için. Çeşitli pasif gelirler yaratarak hem ekonomimi düzeltmek hem de maaş tuzağı olan orta gelir tuzağından kurtulmak istiyorum. Bunun için çeşitli denemeler yapıyorum. İşe yarayan olursa Bloğumda da yazarak sizlerinde faydalanmasını sağlayacağım.

           Şimdilik bu hedefleri kendime öncelikli olarak  belirledim. Bunları gerçekleştirebilirsem eğer kişisel gelişimim için büyük bir yol alacağımı düşünüyorum. Beni okuduğunuz için teşekkür ederim.

Bir cevap yazın