İşe Alım Garantili CV Hazırlama Rehberi

İçinde olduğumuz bu ekonomik sıkıntıda, iş yerlerinin bir bir kepenk kapattığı bu dönemde yeni bir iş ararken elimizde gerçekten çok iyi bir cv olması gerekmektedir.İşe alım sayısının düşmesi işverenlerin de eleman alırken bir topluluk içinden en iyiyi seçmesi anlamına gelmektedir.Peki bir işveren en iyi elemanı nasıl ve nelere seçer? Yada bir işverensiniz ve eleman alımı yapacaksınız.İşe alacağınız elemanı nelere göre belirleyebilirsiniz? Bu ve buna benzer birçok sorunun cevabını yazımın ilerleyen bölümlerinde bulacaksınız.

 

Öncelikle işe cv nedir? sorusuyla başlayalım.CV nin bizim dilimizde kelime karşılığı kişisel özelliklerimizdir. Yaşımız okuduğumuz okullar, gittiğimiz kurslar, ilgi alanlarımız kısaca kendinizi bizi hiç tanımayan birine nasıl anlatırsınız diye bir soru sorulursa  eğer ona cv mi veririm demek verebileceğimiz en iyi cevap olacaktır.Bizimle alakalı her tür bilginin içinde bulunduğu kısa ve öz bir biçimde bizi hiç tanımayan birinin çok kısa bir zamanda bizimle alakalı bir fikir edinebilmesini sağlayan bir araçtır cv.İş arayanların son zamanlarda en çok duyduğu kelimedir.CV nizi bırakın biz sizi ararız.Ama çoğu zaman o telefon hiç çalmaz.Peki telefonumuzu en kısa zamanda nasıl çaldırabiliriz? Kısa bir zamanda nasıl işe girebiliriz?İyi bir cv nasıl hazırlanır?Cv hazırken nelere dikkat etmeliyiz?Bu soruların cevabını aşağıda maddeler halinde anlatmaya çalışacağım.

 

1) Hazırladığımız CV de mutlaka son zamanlarda çekildiğiniz bir fotoğrafınız bulunmalıdır.

2) İlk başta kişisel bilgileriniz yer almalıdır.Ad soyad doğum tarihi yeri TC kimlik numarası vb. özel bilgilerinizi CV nizin ilk başında bulunmasına özen göstermeliyiz.CV yi eline alan bir kişi ilk başta adınızı ve yaşınızı merak eder.Bu yüzden kişisel bilgileriniz olduğu bir kısım kesinlikle cv nizde bulunmalıdır.

3) Kronolojik sıra ile okuduğunuz okullar adları ve tarihleri ile yazılmalıdır.

4) Gittiğiniz kurslar veya eğitimler yapacağınız işle alakası olmasa bile mutlaka cv de yer almalıdır.

5) O güne kadar çalıştığınız bütün işler adları yerleri ve tarihleriyle cv de bulunmalıdır.

6) Bir şeyde herhangi bir başarı sağladığınız yani madalya sertifika vb. belgeler mutlaka cv de yer almalıdır.

7)Boş zamanlarınızda yaptığınız aktiviteler ve hobileriniz cv de yer almalıdır.

8)CV nizin sonunda dünya görüşünüz, bir iş yerine verebileceğiniz dinamikler, neden sizi o işe almalılar gibi kısa bir yazı yazıp CV nin sonuna koymanız sizin o işi nasıl istediğinize o iş yerine neler katabileceğinize dair bir fikir verecektir.Bu  yüzden kısa ve açık yazılmış son satırlar sizi rakiplerinizden bir adım öne geçirecektir.

 

Bir cevap yazın